Левски официално възропта срещу съдийството на "Лаута"

снимка: БТА

Ръководството на Левски официално изрази своето недоволство спрямо съдийството на двубоя с Локомотив Пловдив в събота, завършил при равенство 1:1 на стадиона в парк "Лаута".

Тогава домакините стигнаха до точката след късен изравнителен гол на Мартин Камбуров, а днес столичният гранд изрази претенциите си относно представянето на страничните съдии в срещата.

Според декларацията на Левски, "сините" са били сериозно ощетени с вдигането на "две несъществуващи засади", които са се оказали и "ключови за крайния изход на срещата".

От "Герена" посочват, че срещу Локомотив се е забелязала съдийска тенденция в ущърб на "сините".

Ето и декларацията на Левски след равенството с Локомотив в Пловдив:

Ръководството на „ПФК Левски" изразява своето възмущение относно отсъжданията на страничния съдия Драгомир Милев по време на двубоя с Локомотив Пловдив от XII-я кръг на А група. 

Във въпросната среща бяха отсъдени две несъществуващи засади в ключови за крайния изход на срещата ситуации. Твърдение, което бе потвърдено и от многократните видео повторения на телевизиите. Незнаем дали отсъжданията са плод на качествата на въпросния съдия или преднамерени решения в ущърб на клуба, но намираме тенденциозност в действията спрямо ПФК „Левски”.

Ръководството и спортно-техническият щаб се обръщат към БФС, прилежащите му комисии и всички отбори в „А” група с призив за феърплей. ПФК „Левски” апелира съдийските отсъждания да се ръководят от случващото се на терена, а не от външни фактори.

Ръководство на ПФК Левски