Левски най-накрая привлече желаното крило

снимка: levski.bg

Превърналото се в сага като от латиноамерикански сериал търсене на крило в “Левски” завърши със солиден поне на книга трансферен удар.

Със "сините" след финални преговори до лятото на 2017 г. подписа футболист, за когото до момента са платени над 4 млн. евро. Това е французинът с конгоански корени Линел Дарси Китамбала. На 26 октомври той ще навърши 27 г.

Високият 178 см Китамбала израства в детско-юношеската школа на “Оксер”. В този отбор тръгва и в мъжкия футбол. Има едно преотстъпване в “Дижон”, преди през лятото на 2010-а да направи първия си голям трансфер.

“Лориен” плаща за Китамбала 1,5 млн. евро, а сделката се оказва добра за новия му клуб.

Бързакът изиграва 31 мача с 6 гола, а на следващото лято “Сент Етиен” брои 2,5 млн. евро за крилото.

През лятото на 2012 г. е пратен под наем в германския втородивизионен тогава “Динамо” (Дрезден). Следва връщане в “Сент Етиен” и наем в родния му клуб “Оксер”, за да се стигне до лятото на миналата година. Тогава Китамбала преминава като свободен агент в белгийския “Шарлероа”.

Така със сумите по наемите парите, похарчени за новото попълнение на “Левски”, надхвърлят 4 млн. евро. Той пристига на “Герена” също като свободен агент. През миналия сезон изиграва 22 мача за “Шарлероа”, в които отбелязва 5 гола.

В момента според авторитетния немски сайт transfermarkt.de пазарната му стойност е 800 хиляди евро. Катамбала има мачове за младежкия национален отбор на Франция.

В същото време стана ясно, че австрийска строителна компания ще бъде анонсираният от ръководството на “Левски” нов спонсор на тима. В сряда на специална пресконференция ще бъдат разкрити подробности по партньорството. С тази нова финансова инжекция се очаква финансовата ситуация да стане още по-спокойна.

В отбора са доволни, че от началото на настоящия сезон сроковете за плащане на заплати се спазват стриктно. През пролетта закъсненията стигнаха до 3-4 месеца.

"24 часа"