Левски изрита звезда

снимка: lap.bg

Илиян Мицански не попада в плановете на треньора на Левски Елин Топузаков за пролетния полусезон и всеки момент ръководството ще започне преговори за прекратяване на договора на нападателя, съобщава „Тема Спорт”. Контрактът на футболиста е до 2017 година, затова той може да претендира за неустойка.

След привличането на Амаду Сукуна, "сините" вече разполагат с трима централни нападатели и това е причината Мицански да става излишен. А и преди това той се чувстваше такъв, тъй като почти не получаваше шанс за изява. Още през есента  Илиян заяви, че ситуацията на "Герена" не го устройва. Той се сопна, че не е дошъл в състава да се доказва, но дори и това не му донесе титулярно място и по всичко личи, че той трябва да си търси нов отбор.

На този етап е доста вероятно двете страни да се разберат за прекратяване на контракта на нападателя. Не така обаче стоят нещата със защитниците Сърджан Лукин и Симон Сандберг. Двамата също са нарочени за гонене, за да се освободи място за нови, но чужденците се дърпат.

Договорът на Лукин е до лятото на 2017 година, но въпреки че изигра само 3 мача от началото на сезона, румънецът няма намерение да си тръгва от "Герена" без да получи адекватна неустойка. Със Сандберг ситуацията е още по-сложна. Той бе привлечен от Хекен за 200 хил. евро, но така и не успя да се приспособи към обстановката и е изиграл само 4 мача. Той има договор за 2,5 години и идеята е да бъде пратен под наем.

Без да се раздели с Лукин и Сандберг, Левски трудно ще привлече и нови играчи. Двамата легионери взимат високи възнаграждения. затова в клуба първо трябва да направят място за заплати - тоест да се освободят от разходите за Лукин и Сандберг, преди да привличат други футболисти.