Левски иска подписи от основни играчи, за да ги продаде

снимка: lap.bg

Ръководството на Левски измисли стратегия, с която да не изпусне двама от основните си играчи без пари това лято. Става въпрос за Роман Прохазка и Васил Панайотов, чиито договори изтичат и те свободно могат да преговарят за трансфер в други клубове. Шефовете на "сините" обаче ще им предложат нови договори с гаранции.

На "Герена" не искат Прохазка и Панайотов да си тръгват, без в касата да са постъпили солидни суми. Затова шефовете на 26-кратните шампиони са дали обещание на футболистите, че ако подпишат нови контракти, ще бъдат продадени през летния трансферен прозорец, съобщава "Тема спорт". 

Левски е предложил едногодишен договор на Роман Прохазка. Преговорите между двете страни обаче вървят трудно, а треньорът Делио Роси държи да има словака в състава си. Той е единственият, който е започнал като титуляр във всички 22 мача на "сините" в Първа лига този сезон.

Предложението към Васил Панайтов се бавеше. Към него имаше сериозен интерес през зимата от Риека, Асколи и Ним, но тогава столичани отхвърлиха възможността да го продадат.