Левски иска да посрещне Цървена звезда в "Арена Армеец"

снимка: БТА

Българският баскетболен шампион Левски е направил постъпки да посрещне сръбския гранд Цървена звезда в "Арена Армеец" на 23 декември, съобщиха от клуба.

Тогава е домакинството на "сините" срещу този съперник в Адриатическата лига и ръководството на клуба има желание този двубой да се състои в най-голямата спортна зала в България.

Отборът на Цървена звезда ще участва и в Евролигата през настоящия сезон и има амбиции за влизане в Топ 16, както и спечелване на титлата в Адриатическата лига. Тимът вече записа две убедителни победи на старта на регионалния турнир, първата от които именно срещу Левски в мача на откриването.

Ръководството на Левски има намерение да даде възможност на всичките си фенове да се насладят на истински баскетболен спектакъл.

В лагера на "сините" са имали желание да посрещнат и друг от балканските грандове в "Арена Армеец" и то дори по-рано от месец декември. На 15 ноември Левски е домакин на сръбския шампион Партизан, но съоръжението е заето на тази дата.

"Сините" вече веднъж опитаха паркета на "Арена Армеец", когато се изправиха срещу гръцкия гранд Панатинайкос в бенефиса на Георги Младенов.