Левски е напълно готов за решителните битки в А група

Старши треньорът Антони Здравков остана доволен от подготовката на Левски в Кипър, но не и от резултатите на отбора, който не успя да стигне до победа по време на контролите в Ларнака.

След завръщането на тима в България той говори за тренировъчния процес и за състоянието на новите попълнения Аймен Белаид, Рафаел Бастос и Валери Божинов.

"Доволен съм от футболистите и от старанието им в тренировъчния процес. Нямаше нито един играч, който да не се вложи максимално.

Определено не съм доволен от резултатите в контролите. Не толкова от това, че липсваха победите, а че се лъкатушихме от добра към лоша игра.

Белаид се включи в тренировъчния процес малко късно, но всички останали получиха почти равен брой минути за изява. Моята цел беше да няма онеправдани.

Ако искахме да имаме само победи, щяхме да играем с по-слаби противници. За нас беше важно да играем срещу силни отбори. Трябва да се научим да играем с 10 души в защита, защото този елемент от играта е отборна работа", заяви Здравков.

"Бастос трябва да започне от утре нормален тренировъчен процес, но отделно от другите. Той е изостанал с подготовката, но футболист с неговия опит бързо трябва да навакса. Въпросът е да бъде картотекиран.

Божинов също има какво да наваксва, но аз смятам, че и при него това ще се случи бързо. Той ще помогне много на Левски.

Белаид пък ще бъде готов за първия мач. Държах го 90 минути на терена срещу Урал, а той показа задоволително ниво. Мисля, че и всички останали са готови на 100 процента за началото на първенството", добави треньорът.