Левски бърка дълбоко в касата за Мата, ще бори опашкар в Примера

снимка: twitter.com

Левски си хареса испанския голмайстор Хайме Мата от Валядолид, но ще трябва да се бръкне с минимум 400 хиляди евро, ако иска да притежава правата му. Договорът на нападателя изтича в края на сезона и сумата е наистина солидна при положение, че Мата може да си тръгне през лятото като свободен агент.

В Испания обаче твърдят, че това е минималната сума, с която Левски може да опита да привлече 29-годишния играч, пише "Тема: Спорт".

Испанецът е водещ голмайстор на Сегунда дивисион със своите 16 попадения и е апетитна хапка за опашкарите в класирането на елитния ешелон. Такъв е случаят с Алавес, който се бори усилено за оцеляването си в Примера и иска да добави нападателна мощ към състава си. Финалистите за Купата на Краля от миналия сезон са се насочили именно към Мата и така задачата на Левски става още по-трудна.

26-кратните шампиони на България все пак могат да изкушат испанеца с възможност за спечелване на трофеи и участие в евротурнирите. Самият футболист е забранил на агента си да му разкрива предложенията към него, преди от Валядолид да са приели дадена оферта.