Левскарите с жлъчна атака към медиите и ЦСКА-София

Националният клуб на привържениците на Левски пусна поредната си декларация. В това НКП няма равен. Този път гневът на членуващите в организацията "сини" фенове се стовари върху медиите. Причината е излъченият по bTV репортаж, в който се твърди, че Левски използва незаконно стадион "Георги Аспарухов" и държавата плаща данъците ежегодишно.

Ето какво пишат от НКП:

Левски ползва незаконно Стадион "Георги Аспарухов". Така е. След като незаконно Левски бива създаден от група младежи в центъра на София, без някакъв държавен декрет, след като Левски незаконно построява собствен стадион, със собствени средства, в същия този център, впоследствие, слава на СССР, Законността нахлува и окупира нашите земи. 

Първо, Законността правомерно създава правителствен отбор по пример на Законността-майка, намиращата се в далечните азиатски степи. Защото така е законно – откъде накъде някакви си там свободни хора, свободно ще се сдружават, че и свободно ще си строят собствен стадион?

Впоследствие, Законността напълно законно национализира незаконната частна собственост на българите, включително и крайно незаконно притежавания собствен стадион – игрище "Левски". Върховното тържество на Законността е компенсацията за отнетата частна собственост в идеалния център на София, с блато в покрайнините на града, отдадено за "безвъзмездно ползване". 

За съжаление, отново вероятно незаконно, привържениците на Левски преобразяват голата местност и със собствени усилия изграждат новия си дом – "Герена". Не само го изграждат сами, но и го ремонтират напълно сами, със собствени средства, години по-късно.

По принцип е редно да призовем към нещо. Например към дългоочакваното окончателно решение на въпроса със спортните бази. Или пък към защитаване на интереса на данъкоплатците, когато се създава престъпна лига, за да може да се премести селски отбор в столицата, с цел да замени умрял комунистически урод, затънал в дългове, вероятно поради липсата на Законността. 

Може би би било хубаво да призовем за адекватност у Четвъртата власт, визирайки неправомерното използване на името на един покойник, когато говорят за едни гости на София. Или пък за едни 8 милиона за емблема, че позабравиха темата. Вероятно българските граждани биха искали да призоват за Справедливост, когато фалират дружества с огромни задължения, защото Законността е с широки пръсти, когато парите са "общи".

Но кого да призовем? Държавата на Законността и залязващата държавност? Може би пък трябва да призовем медиите за обективност? Все пак България се намира на престижното 109-то място в света по медийна свобода, задмината единствено от колоси на Законността като Танзания, Бутан, Либерия, Източен Тимор, Габон и др.

Имаме леки предположения, че Четвъртата власт в държавата на Законността леко се е сляла с останалите три власти. И разбираме, че Левски почва да ги плаши.

И с право.

Без особено уважение, 
НКП на ЛЕВСКИ