Лекар даде разяснение за състоянието на сър Алекс

снимка: twitter.com

Състоянието на сър Алекс Фъргюсън остава критично, а лекарите в болница "Салфорд Роял" правят всичко възможно да стабилизират процеса, пише "Скай Спортс". Както знаете, легендата на Манчестър Юнайтед претърпя животоспасяваща операция, след като получи мозъчен кръвоизлив преди два дни.

Семейството на Фърги иска пълна конфиденциалност, докато е с него в критичния момент, а известният невролог Питър Хамлин даде информация за бъдещото състояние на бившия мениджър, без да навлиза в личното му пространство.

"Най-честата форма на кръвоизлив за мъж на неговата възраст с анамнеза за сърдечносъдови проблеми е интрацеребрална, при която има кръвотечение в мозъчната тъкан. Това причинява непоправими увреждания на тези клетки. В случая на сър Алекс хирурзите са решили да оперират, защото са смятали, че размерът на кръвния съсирек причинява увреждане на останалата мозъчна тъкан", коментира докторът пред "Телеграф".

"Често това е животоспасяваща операция и има за цел да намали всяко дългосрочно увреждане, от което сър Алекс може да пострада при тази форма на удар. През първите няколко дни след операцията фокусът е върху закрепянето на здравето на пациента и е много трудно да се даде прогноза в първите дни, а дори в първите няколко седмици".

"Ако пациентите оцелеят, но нямат признаци на подобрение в първите месеци, то е малко вероятно да се върнат към предишното си състояние. Въпреки това, в момента Фъргюсън има всичко, за което да се бори, и шансът за пълно възстановяване, макар и понякога след дълъг период на рехабилитация, е налице", даде оптимистична прогноза д-р Питър Хамлин.