Легенди на Марек и Левски честват юбилей от триумфа над Байерн

снимка: SPORTA.BG

Плеяда от легендарни футболисти, треньори и футболни дейци ще вземат участие в демонстративния футболен мач между Марек и Левски тази неделя на стадион "Бончук" в Дупница. Срещата ще започне в 16:00 часа и входът ще бъде свободен, съобщиха от пресцентъра на общината в Дупница.

Поводите за демонстративния двубой са два - 65 години от откриването на "Бончук" и 40 години от великата победа на Марек над германския колос Байерн (Мюнхен) с 2:0 в евротурнирите.

На терена ще стъпят легенди като Наско Сираков, Николай Илиев, Емил Велев, Кирил Ивков, Петър Петров, Стефан Аладжов, Красимир Коев, Сашо Костов и други бивши национали от различните поколения на Левски.

Срещу тях ще се изправят част от футболистите, участвали в мача срещу баварския гранд на 2 ноември 1977 година. С екипа на Марек ще бъдат Венцислав и Иван Петрови, Александър Райнов, Иван Палев, Емил Кючуков, подпомогнати и от играчи от по-старото поколение.

От требуните шоуто ще гледат националният селекционер Петър Хубчев, наставникът на младежкия национален отбор Антони Здравков и най-успешният български треньор за всички времена Димитър Пенев. На срещата ще присъстват и десетки гости от БФС, съдийската комисия, както и бивши футболисти и треньори на Марек и други клубове в страната.