Легендата Сампрас похвали Гришо и му даде съвет

снимка: Guliver/Getty Images

Легендата на американския и световен тенис Пийт Сампрас отново изпрати комплименти по адрес на Григор Димитров, заявявайки, че българският талант има всичко нужно, за да печели турнири от Големия шлем.

През тази година Гришо достигна рекордното за него 12-о място в световната ранглиста на ATP, като през миналата седмица записа и историческо първо участие на 1/2-финал от сериите "Мастърс".

И докато хасковлията се готви за участието си на втория за годината турнир от Големия шлем - "Ролан Гарос", Пийт Сампрас отново сподели отлични впечатления от качествата на българина.

"Според мен той е отличен тенисист. За мен до края на годината той ще е топ 10, а може би и в топ 8 на световната ранглиста. Мисля, че той е толкова талантлив. Много трудно е някой да влезе в обувките на Федерер, да го наследи. Но мисля, че Григор може да се справи доста добре, да печели турнири от Големия шлем", заяви Големия Пийт пред немското списание "Тенис".

Легендарният американец отправи и съвет към българската първа ракета.

"Може би трябва да стане малко по-постоянен, да качи и малко килограми, защото е слаб. Но що се отнася до самите удари - той е един от най-добрите, които някога съм виждал. Просто трябва да се научи как да печели. Той е много млад, нетърпелив е, но мисля, че върви по пътя нагоре и ще има големи успехи", заяви Сампрас.