Легендата Пол Макнами ще помага на българския тенис

снимка: bgtennis.bg

Един от най-добре познатите и уважавани специалисти в света на тениса Пол Макнами ще помага за развитието на младите български тенисисти и обучението на наши треньори. 

Легендарният австралиец, който е бивш номер 1 на двойки, 4-кратен шампион от Големия шлем и основател на световното първенство за смесени двойки "Хопман Къп", ще участва в проекти и инициативи на БФ Тенис през 2015 година, сред които и провеждането на тренировъчен лагер с деца през месец май. 

"Удоволствие е да съм тук отново. Познанството ми с президента на федерацията Стефан Цветков ми даде възможност да се запозная в детайли с работата на БФ Тенис и постигнахме съгласие да се включа във вълнуващите проекти и събития, които централата ви организира. Основната ми задача ще бъде грижата за младите таланти. Ще се опитам да предам моите възгледи за развитието на подрастващите от всички краища на България.

"Знам, че имате няколко много талантливи млади състезатели, които са сред елита в Европа в съответните възрастови групи и нямам търпение да работя съвместно с тях. Федерацията се опитва да подпомогне тяхното развитие и за мен ще бъде голямо щастие, ако допринеса за това.

"Може и малко странно да ви прозвучи, но според мен треньорите имат най-важната роля в изграждането на тенисиста, така че и с тях ще работим активно. Понякога е много трудно да получиш правилния съвет и да намериш точния човек, от които да получиш помощ, така че ще бъда изключително щастлив, ако моят опит и възгледи за играта бъдат от полза", сподели Макнами. 

Пристигането на специалиста в България съвпадна с подготовката на националния ни отбор за мъже, който се готви за мачовете от турнира за Купа Дейвис срещу Латвия от 6 до 8 март в Юрмала. 

"За нас е чудесно, че Макнами може да наблюдава тренировъчния процес и да помогне със своя огромен опит. Благодарности на БФ Тенис за отличните условия, при които се готвим. Момчетата тренират много отговорно, позитивно сме настроени има прекрасен отборен дух и се надявам и вярвам, че ще постигнем желаното, а това е победата. Уверен съм, че можем да се справим с латвийците", сподели капитанът на тима ни Тодор Енев.