Легендата Паро Никодимов: В атака сме силни, в защита ще се дърпат уши

снимка: cska.bg

Легендарният футболист и треньор на ЦСКА Аспарух Никодимов похвали отбора на "червените" пред клубния сайт за силното представяне в последните два кръга на първенството. "Армейците" разгромиха Ботев (Пловдив) като гост с 6:2, а на "Българска армия" пречупиха Локомотив (Пловдив) с 4:1. Паро Никодимов обаче обърна по-голямо внимание на защитата, където според него е слабата страна на ЦСКА.

"Мисля, че в този мач допуснахме прекалено много голови положения. И при гола на Локомотив, и като цяло през мача им оставяхме прекалено много възможности. Да, играха добре момчетата, вкараха много голове, но трябва и да се внимава в защита, защото не всеки път ще вкарваме толкова. Трябва да се похвалят за добрата и резултатна игра, но трябва и малко да се издърпат уши, за да няма това подценяване в определени ситуации, което някога може да ни струва скъпо. Освен това мисля, че и хората в средата на терена могат повече и трябва да дадат още малко на отбора. За Манолев одавна съм казал, че не е за бек и това сага се видя много добре. Стамен Белчев си познава най-добре играчите и знае кога и къде да използва футболистите. Трябва обаче още да вдигнат нивото и да бъдат по-концентрирани, за да не допускат ситуации пред собствената си врата. Само така ще вървят нагоре. В атака нещата се получават, треньорът има вече повече опции и всеки футболист трябва да знае, че не е незаменим. Особено в ЦСКА всички трябва да са наясно, че ако не се раздават всеки мач, ще бъдат заменени", сподели Никодимов.

Той говори и за предстоящия мач с друг от бившите му клубове като играч - Септември (София). "Мачът със Септември сега е много опасен. Големите треньори на Запад казват, че титлата се печели срещу малките отбори, а ние в България - че малките камъчета могат да обърнат колата. Когато имаш големи амбиции, трябва да показваш класата си във всеки мач, за да постигнеш целта си. Срещу такива отбори трябва много да се внимава, защото те правят мача на живота си срещу нас и винаги могат да се надскочат. Ние само трябва да подходим сериозно и нещата ще се случат. Това са моите два любими отбора. От единия съм излязал и съм отишъл в другия", каза легендарният футболист и треньор за сайта на ЦСКА.

"Въпреки че направихме две поредни хубави резултатни победи, това не трябва да ни успокоява. ЦСКА почти винаги трябва да побеждава. Историята го изисква, манталитетът го изисква, публиката го изисква. Така че футболистите трябва винаги да се раздават, за да печелят мачовете си", завърши Аспарух Никодимов.