Легендата Динко Дерменджиев-Чико е на смъртно легло в болница

Футболна легенда №1 на Ботев и сред най-големите на България изобщо - Динко Дерменджиев-Чико, е в много тежко здравословно състояние. Участникът на 3 Световни първенства с екипа на България е в кома, разкриха пред ПловдивПрес близки на рекордьора по голове за "канарчетата".

Шампионът с Ботев от 1967-а година е на изкуствено дишане, лекарите от МБАЛ "Свети Георги" правят всичко възможно за възстановяването на Чико. Легендарният футболист от доста време има здравословни оплаквания. Със стеснение на гърлото, със сърцето (преди няколко години му сложиха стенд), с дробовете.

Преди около месец Динко бе хоспитализиран по спешност в МБАЛ "Свети Георги", след като по време на раздумка с други футболни величия внезапно се почувствал зле. Явно състоянието му е било стабилизирано само временно и сега Чико пак рязко се влошил.

В последно време Дерменджиев е много близо до любимия Ботев. Често можеше да бъде забелязан в базата на "канарчетата" в Коматево, където даваше безценни съвети на Николай Киров-Белия и футболистите на "жълто-черните".

Екипът на Sporta.bg пожелава на Чико да се възстанови и отново да го видим по стадионите!