Легендарният Фреди Роуч: С мен Поветкин щеше да бие Кличко

снимка: БТА/AP

Легендарният боксов треньор Фреди Роуч изрази увереност, че под негово ръководство Александър Поветкин щеше да спечели двубоя си с Владимир Кличко през миналата година.

Тогава Поветкин се изправи срещу световния шампион в касов мач в руската столица Москва, но загуби категорично по точки, така и не успявайки да осъществи плана си срещу украинеца.

Фреди Роуч, който понастоящем тренира един от най-добре заплатените боксьори на планетата Мани Пакиао, довери пред руските медии, че е можел да подготви по-добре златния олимпийски медалист за срещата му с Владимир.

"Нямах възможност да тренирам Поветкин за този двубой, тъй като не разполагах с време да отлетя до Москва", разкри Фреди Роуч.

"Но ако бяхме работили заедно, той можеше да спечели срещу Кличко. Сигурен съм на сто процента. Просто трябваше някой да му обясни, какво точно да прави на ринга срещу него", добави американецът.

Владимир Кличко стартира отново подготовка за двубоя си с Кубрат Пулев на 15 ноември в Хамбург, като междувременно украинецът отново бе замесен в скандални сцени от американския ветеран Шанън Бригс.