Легенда на Левски хвърли оставка и скочи на Роси

Легендата на Левски - Кирил Ивков подаде оставка. Той вече не е част от управата на клуба. Бившият защитник всъщност се е оттеглил още преди баража с Черно море за Европа.

"Да, подадох оставка от Надзорния съвет. Малко след това се видях със собственика Спас Русев на трибуните. Той ме попита, защо съм подал оставка и дали не съм недоволен от него. Обясних му, че не се сърдя на никого, но вече съм стар за такива работи. Нека някой млад се заеме с работата около клуба, а такава има много. Така или иначе не ме търсеха почти за нищо, докато бях член на Надзорния съвет", коментира Ивков.

В края на юни ще има Общо събрание на акционерите, на което оставката му ще бъде официално приета и ще бъде избран негов наследник. Легендата също така изразява недоволството си от играта на Левски през изминалия сезон и работата на треньора Делио Роси.

"Нямам нищо лично против него, но преди година Ники Митов пое по-слаб състав и постигна същото класиране. Имам чувството, че само в Левски се взимат чужденци, за да бъдат резерви. Жорди Гомес се понапъна в последните 1-2 мача, за да заблуди, че е футболист, а цял сезон си беше пешеходец", казва още Ивков.