Легенда на Бразилия: Тежките и срамни моменти предстоят

снимка: Guliver/Getty Images

Бившият капитан на бразилския национален отбор Карлос Алберто Торес разкритикува работата на федерацията на страната след провала на последния Мондиал и заяви, че не вижда никакви промени.

Според него трябва да се въведат корекции както в организацията на федерацията, така и в работата с националния отбор.

Бразилците стигнаха до полуфинал на домашното си Световно първенство, но отстъпиха с унизителното 1:7 на бъдещите първенци от Германия.

"У нас много се говори как трябва да копираме някои неща от германския модел, но къде са те? До момента няма никакви промени, а и разговорите около провала на Мондиал 2014 се прекратиха, всичко утихна", заяви Карлос Алберто, който е световен шампион със "Селесао" през 1970 година.

"За мен тежките и срамни моменти в нашия национален отбор предстоят. Искам да кажа, че преди две години 19-годишните ни национали завършиха 8-и от 10 отбора на младежката Копа Америка. Това нормално ли е? След време тези играчи вероятно ще бъдат в "Селесао" и какво да очакваме от тях?, продължи с критиката Алберто в интервю за вестник "О'Глобо", цитиран от БТА.

След края на Световното първенство Луис Фелипе Сколари беше отстранен, а на мястото му застана бившия дефанзивен халф Карлос Дунга.