Легенда на Байерн плаши Рууни с Ван Гаал

снимка: БТА/AP

Легендата на Байерн Мемет Шол предупреди звездите на Манчестър Юнайтед и в частност Уейн Рууни, че бъдещият нов мениджър на "червените дяволи" Луис ван Гаал не е никак лек характер.

Очаква се още през следващата седмица Ван Гаал да бъде обявен като нов мениджър на английския шампион, поемайки кормилото след края на Световното първенство в Бразилия.

Мемет Шол се познава с Ван Гаал от времето, когато холандецът бе начело на Байерн, а Шол отговаряше за резервния отбор на клуба.

"Ван Гаал е много стриктен. Играчите нямат много избор - или ще намерят начин да го слушат, или той ще си намери нови футболисти", коментира бившият германски национал.

"Той обаче е много добър с младите състезатели. Мисля, че навсякъде е имал проблеми не с други, а с големите звезди на отборите. Като треньор е брилянтен. Начинът, по който подготвя отборите си е брилянтен. Той е гений, един от най-добрите в света. Но за големите звезди не е лесно да работят с него. Мога да ви кажа, че за някои като Уейн Рууни няма да бъде леко", предупреди още Мемет Шол.