Лечков взе Левски за мезе: Феновете им са стадо, а Ники Илиев е техният пастир

снимка: БГНЕС

Първият вицепрезидент на БФС Йордан Лечков коментира писмото на Левски до президента на централата Боби Михайлови  желанието на "сините" за дъжд от оставки в съдийската комисия.  

"Не приемам да излиза след даден мач шефът на Левски Ники Илиев и да плаши членове на Изпълкома с феновете на отбора. Излиза, че те са някакво стадо, а той е техният пастир", отсече Лечков пред пред "7 дни спорт".

"Защо не каже с имена кой според него от Изпълкома пречи на Левски? За мен само с това изказване Илиев би трябвало да бъде наказан и от Дисциплинарната комисия, и от етичната." "Не съм гледал мачовете им и затова няма да давам оценки на съдийските решения. А и да ви кажа честно, все по-малко гледам български мачове, защото няма какво да предложат като качество отборите ни."

"Конкретно за Левски не чух никого да даде оценка на отбора. Да кажат: "Абе, бекът ни е слаб, нападателите не вкарват голове, халфовете ни не стават." Защо все реферите, а не в отбора се търсят изкупителните жертви, не разбирам. Но явно ще е така, спокойното лято свърши, почваме с простотиите от втория кръг", добави Лечков.