Лечков: Няма качествен футбол в България, всички спортове са зле (ВИДЕО)

Призив за по-голяма ангажираност към спорта от представителите на частния бизнес отправи Йордан Лечков, който беше гост в предаването 120 минути.

"Няма качествен футбол, такъв, какъвто може. Нашите младежи до 19 години направиха едно отлично представяне. Те са сред 7-те най-добри в Европа. Трябва да залагаме на тях. за мен проблем е и взискателността на българина... Всички спортове са зле, защото разчитаме само на държавата.", започна Лечков.

Героят от САЩ '94 заяви, че още от миналата година е било ясно, че ЦСКА няма да играе в евротурнирите, дори и да се класира за тях. Лечков обаче отказа да коментира по-задълбочено темата за разделението сред "червените".

“Какво да кажа за ЦСКА. То беше ясно още отпреди година, че няма да могат да играят в Европа. Не съм в детайлите относно разединението на ЦСКА. Не искам да коментирам”, каза Лечков.

Вицепрезидентът на Българския футболен съюз призна, че след като влизането му в политиката са опитали да го сринат с дела.

“Аз съм един от малкото, които са загубили буквално всичко от политиката - повече от 20 милиона. В Западна Европа, когато ти повдигнат дело, е сигурно на 99%, че ще влезеш в затвора. Тук обаче първо започват дело и чак след това тръгват да събират доказателства. Зависимостите в тези системи са много страшни. Един казус се решава по различни начини за различни хора”.

Лечков се върна назад и конфликтите си с Любослав Пенев и част от играчите, наследили "американските герои". Според него последните не са постигнали онова, което са могли.

“Забравил съм конфликта с Любо Пенев. В последните години сме си говорили и сме се виждали. Всеки си продължава по пътя. Що се отнася до поколението на Бербатов и Стилиян стоя зад всяка една дума. Не смятам, че постигнаха успехите, които можеха”, обясни още Лечков.