Лъчо Танев вдигна сватба в Правец пред ВИП гости като Сандро Росел, Боби Михайлов и Мартин Петров

Повод за радост, но не от поредния успешен трансфер, имаше вчера футболният мениджър Лъчезар Танев. Той заведе до олтара дъщеря си Теодора, която се омъжи за испанския си приятел Сантияго.

Първите гости на щастливото събитие започнаха да прииждат още по обяд. В 4 часа младоженците се венчаха пред Бога, а след това сключиха и граждански брак на стилна церемония в градината на хотел "РИУ Правец". Общо 350 души чуха как Теди казва "да" на любимия си.

Сантияго Сантуакуато и дъщерята на Лъчо Танев се запознават в университета в Мадрид. И двамата са вече дипломирани магистри по спортно право. На младоженците кумуваха най-близките им приятели-Виктория, чийто баща Милен Бакърджиев е бивш футболист на Черно море и кипърския Омония, и аржентинецът Бернардо. Щастливият татко отказа да разкрие какво е подарил на младото семейство.

"По-добре да замълча, защото ще тръгнат спекулации и коментари, а аз не искам. Моментът е личен, важното е младите да са щастливи и доволни, другото няма значение", коментира Танев пред "7 дни спорт".

Специално за сватбата пристигнаха бившият президент на Барселона Сандро Росел и настоящият шеф на скаутите в клуба Ариедо Брайда. Росел беше начело на каталунците в периода 2010 - 2014 година. При него отборът спечели две титли, Шампионската лига и световното клубно първенство, а през 2012 г., въпреки че завърши сезона само с една Купа на Испания, регистрира рекордна печалба от 45 млн. евро. Брайда е дългогодишен спортен директор на италианския гранд Милан. След напускането си през 2013 е привлечен като консултант от Барселона.

Български футболни величия като Наско Сираков, шефа на БФС Борислав Михайлов и Мартин Петров също присъстваха. В списъка на ВИП гостите фигурираха още имената на банкера Цеко Минев, члена на Изпълкома на футболния съюз Камен Костадинов, Стойне Манолов, Румен Чандъров и олимпийската ни шампионка по стрелба Весела Лечева. В хотела се появиха Виктория Георгиева и Ники Бакалов, които нашумяха покрай хитовото си парче "Нищо случайно", където си партнират с рапъра Вензи. По-рано през деня техниката пък беше изпробвана от Пейо Филипов, известен като Пощальона Пейо от предаването "На кафе с Гала". Той е отличен певец, който прави фурор по столичните пиано барове. Всички те бяха сред изпълнителите, които се качиха на сцената в градината на хотела да веселят гостите.

Костадин Джорджев