Лазур ще се пръска по шевовете, спецове коментираха шансовете на Ботев

снимка: SPORTA.BG

Тийм-мениджърът на Ботев Асен Караславов даде мнение за предстоящия мач в Лига Европа срещу португалската загадка Маритимо. Както е известно "канарчетата" изпитват сериозни трудности да се запознаят с качествата на своя опонент, защото първенството в Португалия не е стартирало, а тимът от остров Мадейра има доста нови играчи.

"Започнахме разузнаването на Маритимо. В момента гледаме мача им е Лас Палмас (1:1), който бе официалното представяне на отбора за новия сезон. Маритимо е съвсем различен отбор от Бейтар. Съставът им е изграден почти изцяло от португалци и бразилци, които играят техничен футбол. Вярвам, че спортно-техническият щаб ще ги разучи много добре и ще им противопоставим най- добрата тактика. Вече са пуснати в продажба билетите за домакинския мач. Има огромен интерес към тях. Сигурен съм, че ще напълним целия стадион „Лазур“. Вярвам, че привържениците на Ботев имат много поводи за радост в началото на сезона – играем отлично в Лига Европа, спечелихме и срещу Славия в първенството. Дано да имаме късмет и още много успехи", каза Караславов.

Коментар за чакания с огромен интерес в Пловдив, а и България мач направи и бившият помощник-треньор на Ботев и доскоро главен скаут на Левски - Георги Чиликов:

"През миналия сезон наблюдавах мачове на Маритимо като скаут на Левски. Това е изключително силен отбор. Но в момента не зная кои футболисти остават, защото Маритимо има навика постоянно да продава играчи на Порто. Двата клуба са в добри отношения. Всяко година Порто привлича по един-двама играчи от Маритимо. Те в никакъв случай не са много по-силни от Бейтар Йерусалим, но трудно се играе срещу португалци. Тежко ще е. Много е трудно титуляр от Маритимо може да дойде да играе в България. Струват много пари. Президентът на Маритимо винаги продава футболистите си на много висока цена. Само поздравления за Николай Киров и Ботев. Отборът е много силен в атака. Трябва да се подобри играта във фаза защита. Не случайно вкараха толкова голове, но и допускат, доказателство е последният двубой със Славия, което не е много добър атестат. Но Николай Киров е добър треньор и отлично знае какво прави. В проценти не мога да кажа какви са шансовете на Ботев срещу Маритимо. Нека поне да мине първият мач. Но шансовете Ботев да отиде на плейоф не са малки", прогнозира Чилика.