Лауреат на "Златния скункс" става треньор в Ботев

снимка: фейсбук

Ботев Пловдив по всяка вероятност ще има нов треньор на вратарите за новия сезон. В момента тази функция изпълнява Тихомир Тодоров, но за следващия шампионат на негово място ще бъде привлечен Ивайло Петров – Пифа, твърдят наши източници.

Петров наскоро се прочу с голяма изцепка. Той направи пошла симулация в опит да изкара наказание на съдия след мача Нефтохимик - Черно море. Камерите обаче заснеха случката и ппоследва вълна от недоволство към Пифа. Той все пак намери сили да се извини и си посипа главата с пепел. По-късно треньорът получи "Златен скункс" от предаването "Господари на ефира".

Пифа е юноша на Олимпик (Тетевен). Играл е във Велбъжд (Кюстендил), Олимпик (Тетевен), Олимпик-Берое (Ст. Загора), Академик (Свищов), Черно море, Леонидио (Гърция). Преминава от „Черно море“ в ЦСКА през юни 2006. Шампион на България за 2008 г. с ЦСКА. Има 10 мача в ЕКТ с допуснати 9 гола. През есента на 2008 за половин сезон играе в АЕК (Ларнака), след което се завръща в ЦСКА, където приключва футболната си кариера през 2010. От септември 2010 е треньор на вратарите в Чавдар (Бяла Слатина). През 2015 г. започва работа, като треньор на вратарите в ЦСКА. През 2016 г. напуска заедно с подалият оставка, старши треньор Христо Янев и асистента му Владимир Манчев.