Ласкаят Гришо: Всички му се натискат и искат да са до него

Григор Димитров ще има тежката задача да защитава титлата си на турнира "Мастърс" 1000 в Синсинати. Надпреварата започва на 12 август, неделя и е последната преди US Open 2018. Гришо е много специален за организаторите и ще бъде една от големите атракции там.

Турнирният директор Андре Силва коментира взаимоотношенията си със световния №2 Роджър Федерер, на когото беше агент в продължение на две години. Той не пропусна да спомене и Григор Димитров:

"Двете години с Федерер бяха невероятни. Но мога да кажа, че не беше само Федерер. Шансът да работя също така с Димитров и Дел Потро... Григор е много специален човек, желая му само успехи", каза Силва, признавайки че е пътувал много с българина по време на ангажиментите му в тура.

"Най-трудната част е, че много хора искат да се доберат до него. Трябва да намериш баланс. Защото в края на краищата, той иска да играе тенис, да печели титли, да бъде шампион. И докато е затрупан с други ангажименти, ако не внимаваш, може да се окаже в ситуация, в която прекарва твърде много време с други хора и прави неща, които не иска.

Той е много специална личност. Независимо кой си, той се отнася с теб много добре", обясни взаимоотношенията си с Федерер Андре Силва.