Лас Палмас бие шута на Спас Делев

снимка: Булфото

Спас Делев напуска “Лас Палмас” след само половин година, информира "Труд".

Нападателят рядко попада в групата на отбора от Канарските острови. Освен това и ръководството не е доволно от изявите му. Въпреки двегодишния договор, който подписа, Делев почти сигурно ще бъде освободен дори и да не желае. Той не успя да вкара нито един гол за тима.

Нападателят загуби и мястото си в националния отбор. А през лятото си тръгна от ЦСКА заради неполучени пари при масовото бягство от “Българска армия” в края на ерата “Титан”.

Въпреки безспорния си талант Делев така и не можа да успее в чужбина. Игра само 3 месеца при първото си странство в турския “Мерсин”. Все още ЦСКА чака около 600 000 евро от въпросния трансфер.

Много вероятно е бързоногият нападател от село Ключ отново да се върне в българския футбол. Но едва ли ще стане в ЦСКА, където мнозина фенове го обвиниха в предателство през лятото.

След подписването с “Лас Палмас” в интервю пред “Труд” Делев каза, че повече от всичко обича ЦСКА и че един ден ще се върне на “Армията”. По време на преговорите с “Лас Палмас” към Делев имаше интерес и от други испански клубове. Но офертата от Канарските острови бе най-изгодна.