Ларсен Туре се завърна в групата на Левски

снимка: levski.bg

Наставникът на Левски Елин Топузаков определи група от 19 футболисти за двубоя с Литекс.

Срещата е утре, от 16:15 часа на стадион „Георги Аспарухов“ и е ключов за амбициите на „сините“ за място в Европа. При победа те ще съкратят дистанцията до „оранжевите“ на пет точки и ще дръпнат с два пункта на Ботев.

От групата на Левски очаквано отпаднаха наказаните Владимир Гаджев, Аймен Белаид и Борислав Цонев. Вторият капитан Гаджев ще липсва и в дербито с ЦСКА, след като днес БФС официализира наказанията на тримата футболисти. С трайна контузия е вратарят Пламен Илиев.

В състава на 26-кратните шампиони присъства и Кевин Брю, който получи повиквателна за националния тим на Маврийци, но от Левски не го пуснаха.

Сред избраниците на Елин Топузаков е и Радослав Цонев, който бе аут за визитата в Разград. Завръща се и Ларсен Туре. В последните седмици французинът лекуваше травма, но вече е готов да се завърне в игра.

Групата на Левски:

Горан Блажевич, Михаил Иванов, Дъстли Мюлдер, Пламен Крумов, Павел Чмовш, Рикардо Нунеш, Мики Орачев, Пламен Димов, Орлин Старокин, Станислав Ангелов, Даниел Димов, Кевин Брю, Рафаел Бастос, Радослав Цонев, Димитър Макриев, Валери Божинов, Цветан Генков, Владислав Мисяк, Ларсен Туре.