Лаптопа контраатакува: ЦСКА първи отказаха да играят с нас

снимка: Булфото

Треньорът на Витоша (Бистрица) Костадин Ангелов контраатакува по-интересен начин ЦСКА, които обявиха, че отказа на „тигрите“ да играят с „армейците“ е провокация.

Лаптопа написа на страницата си във Фейсбук своята позиция относно решението на неговия тим да не се яви за дербито с ЦСКА на върха във „В“ група. Ето я и нея, без редакторска намеса:

Откакто съм треньор на Витоша не съм се виждал или контактувал с Бойко Борисов. При първият опит за намеса в работата ми ще напусна клубът.  Беше ми даден избор: да не играем или да играем под заплаха за сигурността на играчите. Ако трябва да избирам пак, ще постъпя по същият начин! Извинявам се на играчите, треньорите и спортното ръководство на ЦСКА. Извинявам се и на всички хора,които чакаха този мач заради самата игра. Нямате представа колко дълго се готвих за него, но няма да пожертвам здравето на млади хора за някакви си три точки!  Защо отказът от мача се тълкува, като провокация? Нима не беше отказан такъв скоро? И моля ви,....малко иронично ми звучи да ме убеждавате, колко е безопасно по стадионите ни“, постна в социалната мрежа Коце Ангелов днес рано сутринта.

В изразеното мнение Лаптопа има предвид това, че ЦСКА наскоро отказа да играе мач за купата на аматьорската лига срещу Витоша и посочи за това умора и контузии.

Както е известно двубоят между двата тима за първенството се чакаше с огромен интерес, защото ЦСКА е първи в ЮЗ „В“ група, а Витоша са само с 2 точки зад тях. Слух, че феновете на „червените“ ще безчинстват и ще използват срещата за политическа провокация обаче доведе до отказа на „тигрите“ да излизат на „Армията“.

Въпреки провала на мача – ултрасите на ЦСКА се канят да се съберат и да се насочат към Парламента, където имат разрешение за едночасов протест. Причината – нехайството на държавата към ЦСКА.