Лапорта критикува „глупавата“ оферта на Барса за Погба

снимка: БТА/AP

Един от кандидатите за президент на Барселона Жоан Лапорта разкритикува действията на настоящия спортен директор Ариедо Брайда по време на преговорите с Ювентус за привличането на голямата звезда Пол Погба.

Както е известно, вчера директорът на Юве Джузепе Марота обяви, че „старата госпожа“ е отхвърлила оферта на стойност 80 милиона евро за френския халф.

Лапорта се надява да се завърне начело на каталунците на 18 юли, когато са изборите, като пред радио „Кадена СЕР“ не спести критики за опитите на настоящите ръководители да осъществят трансфера.

„Брайда се провали в срещата си с ръководството на Ювентус, преговорите бяха абсурдни и накараха Барселона да изглежда нелепо. Освен това, Солер винаги действа невежо, защото не разбира света на футбола“, каза Лапорта, визирайки накрая директора на отношенията между каталунския клуб и други спортни институции.

Лапорта също така обясни, че ключът към преминаването на Погба в Барселона ще бъде агентът му Мино Райола, с когото той е в отлични отношения. По неофициална информация желанието на Лапорта е да осигури подписа на Погба за следващия сезон, защото осъзнава, че халфът няма да се съгласи да чака половин година, за да премине наказанието от ФИФА на Барса.