Лампард унищожи Конте от критики

снимка: БГНЕС/EPA

Легендата на Челси Франк Лампард, който в момента се изявява като коментатор на "BT Sport", подложи мениджъра на бившия си клуб Антонио Конте на унищожителни критики след загубата от Арсенал за "Къмюнити Шийлд". Халфът, който изигра над 400 мача за "сините", отбеляза слабото представяне на отбора и заяви, че Челси има много грешна трансферна политика Той добави още, че клубът се е разделил с неправилните играчи, а Конте дори не им е намерил подходящи заместници.

"Вижте съставите - Челси има почти половината от това, с което разполага Арсенал", започна Лампард. "Ако говорим за качество, то Челси все още има такова, но Конте правеше това и в Ювентус - всяко лято принуждаваше клуба да купува още. А не бе нужно".

"Той ще изгуби Коща, а вече го няма и Матич. Продажбата на Неманя беше странна - той изигра огромна роля за спечелването на титлата миналия сезон и даваше свобода на другите играчи да се впускат в предни позиции", отбеляза Лампард.

"Представянето на Челси беше негативно. Играха средно добре през първата част и имаше съвсем малки блясъци надежда през второто полувреме. Нуждаят се от още футболисти, защото ще играят в Шампионската лига. Мората трябва да покаже защо беше купен, а Конте трябва да смени схемата на 4-3-3, защото всички вече знаят как играе Челси. Мисля, че е рано да се твърди, че ще спечелят лигата отново", заяви бившият английски халф.