Куп отбори по петите на Пау Гасол

снимка: БТА/AP

Испанският национал Пау Гасол по всяка вероятност ще играе в друг отбор през следващия сезон, тъй като договорът му с Лос Анджелис Лейкърс изтича, а за сега от организацията не дават знаци, че ще преговарят с центъра.

Гасол изкара два тежки сезона в Ел Ей, като в момента отборът прави един от най-слабите си сезони в историята, а в същото време Пау е преследван от множество контузии.

Най-големият му проблем обаче е Майк Д'Антони, с когото определено не се разбират, като треньорът не използва добре качествата на испанеца, чиито статистики паднаха рязко след пристигането на бившия наставник на Финикс.

Очаква се Д'Антони да остане, а Гасол няма намерение да играе под негово ръководство. В същото време и Лейкърс нямат голямо желание да задържат центъра, въпреки приятелските взаимоотношения между него и Коби Брайънт.

Гасол обаче няма да остане без отбор, като той е един от най-добрите свободни агенти през това лято. Чикаго Булс, Мемфис Гризлис, Шарлът Бобкетс и други са основни фаворити за неговото привличане.

Най-добра алтернатива за него е Чикаго Булс, тъй като през следващия сезон се очаква "биковете" да се борят за титлата. През лятото те ще освободят Карлос Буузър и на негово място може да пристигне Гасол.