Куп изненади в Чарлстън

снимка: БТА/AP

Канадката Южени Бушар даде тон на изключително любопитен ден в  Чарлстън, Южна Каролина, където всички фаворитки за спечелване  на титлата от турнира по тенис за жени трябваше да започнат да  опаковат багажите си твърде рано.

Тя се наложи с 6:3, 4:6, 6:3  над Йелена Янкович от Сърбия и с това записа най-голямата победа в своята кариера сред професионалистките.

Бушар и Янкович, две от най-подвижните тенисистки в света,  играха над два часа пред препълнените трибуни на централния  корт, където зрителите видяха няколко продължителни разигравания и много топки по линиите.

Бушар можеше да спечели и чиста  победа след пробива за 4:3 във втория сет, но Янкович не позволи това да се случи и взе следващите четири гейма до 1:0 в  заключителната част.

Канадката обаче не се отказа и отстрани  поставената под номер 2 в турнира, който е с награден фонд от  710 хиляди долара.

"Започнах добре мача, но формата ми спадаше след всеки изминал  гейм. При 3:3 в първия сет дори се чувствах неуверена в  собствените ми сили. Изпуснах няколко поредни гейма и й позволих да поеме контрола над мача, въпреки че се опитвах да се боря.  Това просто не беше моят ден", каза Янкович.

След като Бушар отстрани номер 2 в схемата, швейцарката Белинда Бенчич изхвърли и поставената на 3-а позиция Сара Ерани от  Италия след 4:6, 6:2, 6:1.

Германкатата Андреа Петкович пък се  справи с Луцие Шафаржова при 6:3, 1:6, 6:1, а Яна Чепелова от  Словакия се наложи с 6:2, 6:1 над своята именита сънародничка  Даниела Хантухова.

Бушар ще срещне Петкович на полуфиналите в Чарлстън, докато  Чепелова ще играе срещу Бенчич.