Кулата от Тандил не вярва, че е победил Федерер за "Мастърс" трофей

снимка: twitter.com

Хуан Мартин дел Потро прибави 22-а титла в кариерата си и първи "Мастърс" трофей, след като надви на финала в Индиън Уелс световния номер 1 Роджър Федерер. Кулата от Тандил обаче не може да осъзнае какво точно се е случило след драматичната финална битка, приключила в три сета. 

"Това е нещо голямо, не мога да повярвам, че спечелих този турнир, побеждавайки Роджър Федерер на финала. Мисля, че вече съм №6 в света и искам да продължавам да работя. Искам да продължа да печеля титли като тази, ако мога", заяви развълнуваният аржентинец.

"Уверен съм, когато играя бекхенд с две ръце, но не и толкова уверен, колкото бих искал да бъда. Най-голямото подобрение е в ретурите ми, връщам от бекхенд с две ръце. След това мога да поема контрол върху точката, а това е голяма промяна, защото аз не тичам много. Това е голямата разлика в играта ми сега, сравнено с преди няколко години", обясни промяната в поведението си на корта шампионът от Индиън Уелс. 

Той говори и за ключовите моменти в срещата - сгрешения форхенд при мачбол и спасяването на три мачбола, с които Федерер можеше да грабне титлата.

"Ужасен момент. Продължавах да мисля за пропуска от форхенд. Това е моят удар, при това от тази позиция на корта. Никога не пропускам този форхенд.

Мачът беше невероятен във всяко едно отношение, играхме на страхотно ниво. Хората се вълнуваха за всяка точка. Ние бяхме нервни през цялото време и това се усещаше на игрището. За съжаление не запазих спокойствие в тайбрека на втория сет, но после отново се успокоих в края на мача", сподели Хуан Мартин дел Потро.