Кубрат с нова атака по Зауерланд: Ако татко бе жив, щеше да е различно

Кубрат Пулев е бесен от представляващата го компания "Зауерланд" и за пореден път публично обяви това. Според неговите думи, германските промоутъри са се оказали далеч от нивото, на което според него е трябвало да бъдат.

Кобрата обвини германските братя Зауерланд, че мислят единствено как да спечелят бързи пари, а не за възможността да имат световен шампион. Той е уверен, че ситуацията щеше да е коренно различна, ако покойният му баща Венко Пулев ръководеше нещата.

"За съжаление се оказа, че ("Зауерланд") не са на това ниво, на което ми се иска да бъдат. Вероятно ако баща ми държеше нещата в своите ръце, щеше да е различно. Тук говорим за сериозни игри, в които боксьор, мениджър и треньор трябва да работят в синхрон. Когато те наистина искат да има световен шампион и залата в тази посока, нещата могат да се получат. В случая обаче има доста разминавания в интересите ни", заяви Пулев в интервю за "Тема спорт".

Пулев потвърди думите си отпреди седмица, че два месеца не са достатъчни за перфектна подготoвка за мач срещу Антъни Джошуа. Той обаче е наясно, че няма друг избор, освен да се изправи срещу Антъни Джошуа на 28 октомври.

"Аз не съм потвърждавал нищо. Явно "Зауерланд" са го направили. Ще се видим с тях, ще коментираме и ще видим. Каквото трябваше, аз го казах. Оттам нататък ще видим какво ще се случи. Ще се срещна с (треньора) Ули Вегнер, за да обсъдим как да премине подготовката, защото действително няма време", обясни Пулев.

"На мен не ми е проблем да изляза на ринга, не е в това въпросът. Целта е да изляза и да победя, а не просто да се кача. Не искам да съм конкурентен на Джошуа, а да го бия. Моята цел е да спечеля, затова го правя", допълни 36-годишният боксьор. Той е убеден, че може да победи Джошуа, но по думите му в настоящата ситуация шансовете му са по-малки, отколкото биха били при по-пълноценна подготовка.

"Но аз обичам така - да ме поставят като аутсайдер. Когато хората очакват да загубиш - и да паднеш, няма нищо лошо в това. Но ако загубиш, когато са очаквали да биеш, тогава е лошо." "Много непрофесионално е всичко това от "Зауерланд". При това положение си личи кой какво го интересува от един такъв мач. Мен никой не ме притеснява. Аз нямам проблем с това да изляза срещу Джошуа.

Но просто нещата не са така, както трябва да бъдат", каза още Пулев. Попитан до каква степен очаква да се подготви за два месеца, той отговори: "До каквато - такава". "Българинът винаги обича да се оправдава. Аз няма да го направя. Задна няма да дам. Нито ме притеснява някой, нито нищо. Но не е това начинът", завърши претендентът за световната титла на IBF.