Кубрат Пулев заминава на преговори в САЩ

снимка: БТА

Кубрат Пулев ще замине за САЩ в следващите дни, където ще има серия от разговори за професионалното му бъдеще. Кобрата се намира на кръстопът в кариерата си и почти сигурно ще предприеме кардинални промени.

Първата от тях вече е факт - най-добрият ни боксьор няма повече да работи с германския си треньор Ото Рамин. Има вероятност новият наставник на Пулев да бъде американец, пише "24 часа".

Точно такъв ход предприе Владимир Кличко след първата си загуба с нокаут преди над 10 години. Украинецът се довери на легендарния Емануел Стюарт, който го изведе до върха.

Наскоро бившият европейски и интерконтинентален шампион в тежка категория призна, че може да не продължи договора си със "Зауерланд".

"Всичко е въпрос на разговори. Дори и нещо малко да не ми хареса, може да премина при друг промоутър", заяви 33-годишният софиянец. Все още няма яснота кога ще бъде следващият мач на Пулев. По всяка вероятност той ще се опита да си върне европейската титла. Целта пред него е до две години да стигне до нова претендентска позиция за някоя от световните титли в тежка категория.