Кубрат Пулев със силни думи навръх 3 март (ВИДЕО)

Няколко дни преди да замине за Чикаго, Кубрат Пулев даде интервю за "BTV", в което говори за 140-годишнината от Освобождението на България, която честваме днес.

Българският боксьор заяви, че след победа, националният химн е най-хубавото нещо, което може да чуе и че това е неговата награда след всеки успех.

"Патриотичният дух не е просто един урок, а едно цялостно възпитание, цялостна линия. Той се пренася, той се предава. В известна степен името определя живота на човека. Така го чувствам със сърцето и душата си. Това ми е любовта към България, към българския народ. Може би е от името, може би е не само от това, което са ме учили... може би е в поколенията. Баща ми е от с. Баня, Пловдивско и моите прадеди са едни от най-големите революционери.

Когато бяхме малки се срамувахме от имената ни, никой не се казваше така и всички деца ни се подиграваха и ни се смееха. На по-късен етап, вече чак на 18 години, започнах да оценявам като някой каже Кубрат. До такава степен не вярваме в себе си и не ценим историята си.

В България ще бъде все по-хубаво и по-хубаво. В момента все още е трудно, но България много ще разцъфне в следващите 10, 15, 20 години. Националният химн е най-великото нещо, моята награда. Когато след победа ми вдигнат ръката, когато излизам на ринга и слушам химна, това е моята мотивация, това е моята сила. Маслото за моето сърце.

Пожелавам на всички българи да бъдат патриоти не само на 3 март. Да водят децата си дали на Шипка, дали някъде другаде по този повод. Да им обръщат повече внимание. Да сте живи и здрави!", сподели пред медията Кубрат.