Кубрат Пулев ще се смеси рекламно с 300 000 на Роженския събор

Кубрат Пулев ще рекламира страната ни с личното си присъствие на Роженския събор тази година, съобщиха от общините Смолян и Чепеларе. Съборът на народното творчество и животновъдство “Рожен” ще се проведе от 19-ти до 21-ви юли т.г. Кубрат Пулев, който е рекламно лице на кампанията „Година на вътрешния туризъм“ е приел поканата на министър Николина Ангелкова да посети Роженския събор като най-мащабното общобългарско събитие за годината.

Николина Ангелкова лично поканила боксовата легенда така да рекламира страната ни.

Съборът на поляните на Рожен се очаква да събере тази година 300 000 души. Те ще гледат конкурсната програма за певци, инструменталисти, народни танци, обичаи и словесен фолклор на 4 или 5 сцени. За събитието организаторите издирват производител, който да направи огромен пилон висок 80 метра за над 8000 кв. метра трикольор, който да бъде символ на събора и да остане и след него на поляните на Рожен.

Община Смолян организира концерта по откриването на събора и звездната родопска вечер, както и цялата конкурсна програма, като подготвя награден фонд и ще връчва грамоти на всички участници. В организацията на фолклорния конкурс на останалите сцени ще се включат и общините Девин, Чепеларе и Баните. 
Съборът на Рожен е част от националния културен календар.