Кубрат Пулев се закани: Моята кръв е българска, Фюри няма шанс

Кубрат Пулев и бъдещият му съперник Хюи Фюри дадоха съвместна прескоференция във връзка с мача помежду им, който е на 27 октомври в столичната зала "Арена Армеец". Кобрата определи Фюри като много сериозен противник, който обаче няма как да мине през него. 

“Радвам се, че този мач ще се проведе в България, въпреки многото усилия да го направим. Толкова противници се отказаха, въпреки всичко успяхме да го направим. Знаете, че е важна българската публика, тя има специално място, защото моята кръв е българска. Смятам, че Хюи Фюри е сериозен противник, няма нищо общо с предишните в България. Той е следващият поред в ранглистата на IBF, двама преди това се отказаха, не искаха да дойдат тук. Радвам се, че се съгласи", започна Пулев.

"Още преди да се е отказал Джарел Милър, ние вече бяхме в преговори. Те веднага казаха, че ще дойдат в София. Въпросът е оттук нататък - 27 октомври, има около два месеца, да се подготвя както трябва. За това, че е дошъл да победи и че е бъдещето в тежка категория - може би, но няма как да мине през мен. Имам достатъчно опит с 300 аматьорски мача, немалко опит в професионалния бокс, така че съм си взел поуки. Губил съм не само от Кличко, поучил съм се и от загубите при аматьорите. За съжаление, не играх година и половина, но беше заради контузия, после бях готов за игра, но съперниците се отказваха, а и правилата са такива", продължи Кобрата.

"Това ще бъде един сериозен и зрелищен мач, поради което подхождам изключително сериозно в тренировъчния процес и всичко в този мач, така че да мога да победя и да не се изложа пред родната публика. Смятам, че ще бъдат аз, но Господ ще покаже”, каза още българският боксьор.

"Разделихме се с "Заурланд", защото те преследваха само финансовия аспект на бокса, а той мен не ме интересува толкова, затова и билетите в залата са със занижени цени. Има билети по 20 лева, което е едно кино, така че ще могат да гледат и тези, които преди са се отказвали, заради високите цени", каза Пулев по адрес на раздялата с промоторската компания Зауерланд.