Кубрат Пулев ридае неутешимо след диагнозата

Кубрат Пулев е бил неутешим и не е сдържал емоциите и сълзите си, когато е научил окончателната диагноза за травмата в гръдния мускул. Докторът заявил на Кобрата, че е невъзможно да се боксира в следващите месеци, а българинът не можел да повярва на чутото. Пулев дори се е разплакал, когато е разбрал, че неговият мач-мечта срещу Антъни Джошуа се проваля. Информацията е на немското издание welt.de.

"Кубрат Пулев не се почувства засрамен от сълзите си, когато д-р Харалд Леман му съобщи "бруталната си диагноза, пише изданието. - Очите му бяха влажни. И не само неговите - дори треньорът му Ули Вегнер, който стоеше до него, се разрида".

"Толкова е болезнено, че трябва да се дам без бой. Този път Бог не беше добър с мен", обяснил Пулев. Кобрата ще изпусне хонорар от около 4 милиона паунда, но заяви, че парите не са основната му цел. Той потвърди това и пред аудиторията на своя Фейсбук профил. "Парите със сигурност не са маловажни, но аз не се боксирам за тях. Целта ми е да стана световен шампион", даде да се разбере софиянецът. Позицията му бе безрезервно подкрепена от треньора му.

"За тези пари други биха се боксирали с едно око. Но Кубрат е просто спортист с характер. Никога не бих го пратил на ринга, знаейки, че ще излезе само да си прибере парите", категоричен бе Вегнер, който е легенда, извеждала няколко боксьора до световния връх.