Кубрат Пулев приканва младите в НСА

снимка: БТА

Броени месеци преди една от най-важните си битки Кубрат успешно завърши трети курс в НСА, специалност Спорт – треньор по бокс.

Между тренировките и подготовката за важния мач той отдели време, за да даде ценни съвети към кандидат-студентите, и разказа защо е поел тази важна стъпка в своето професионално израстване.

„НСА е университет, който е реномиран не само в България, но и по света, освен това е единственият спортен университет в България. Тук мога да завърша това, което съм научил през всичките тези години упорит труд, и мога след това да се реализирам. Мога да добия още знания освен практическите – теория и неща, с които съвсем да затворя кръга и да стана завършен специалист в моята област. НСА може да обогати всеки, който се занимава със спорт, и да го направи професионалист. Има много неща около физическото състояние на спортистите, натоварване, тренировъчен процес – важни подробности, които няма как да знаеш, ако не си ги прочел и не са ти обяснени. Аз уча тук, но и брат ми (Тервел Пулев) също е учил в НСА, а догодина планира да запише магистратура в Академията.“

Относно това как си представя своята кариера след активната състезателна дейност Пулев сподели:

„Това е доста сложен въпрос и имам много идеи. Животът е пред мен. Знам, че НСА е още един път, по който мога да се реализирам… Бих помагал със своя опит и знания от ринга и наученото тук на професионални боксьори, защото България трябва да има повече шампиони. Това е важното. Знам, че на тях ще съм най-полезен.“

На нашите бъдещи възпитаници шампионът каза:

„НСА може да бъде полезна не само на спортистите, а и на всеки млад човек. Тук атмосферата е различна. Почти всички се занимават със спорт и са супер дисциплинирани и мотивирани да успеят. Спортът изгражда много качества в човек, дава голям стимул и променя начина му на мислене. В България и на Балканите няма по-добра школа в това отношение.

Пожелавам на всички, които виждат бъдещето си тук успех на изпитите и много късмет в живота!