Кубрат Пулев отговори на Кличко: Видя се кой е простак

снимка: БТА

Кубрат Пулев коментира обидната реплика на световния шампион по бокс за професионалисти в тежка категория на четири федерации Владимир Кличко, който в интервю за украинския вестник „Сегодня“ си позволи да нарече Кобрата „засранце“ (в превод от руски думата може да изглежда „посерко“, „дрисльо“ или дори „насран от страх“).

Кличко реално похвали поведението на българина по време на мача помежду им за световната титла в Хамбург през ноември миналата година, но използва унизително определение за противника си.

Пред вестник "Труд" Кубрат заяви: "Доволен съм, че най-накрая лъсна кой от нас точно е простак. Казвах истината и преди мача ни, а и след него, но дори у нас се намериха хора, които ме обвиниха в много грехове.

Но всеки има право на мнение. Важното е, че аз никога не съм обиждал Кличко като човек. Наясно съм със ситуацията – той е изключително добър боксьор, но не е много добър човек. Тиражираха мои думи преди мача – че съм казал, че Кличко е "момиче".

Казах го на немски, може би не намерих точния израз, имах предвид, че той се държи като момиче. Точно и така го казах. Но после нещата ги извъртяха и написаха, че съм казал, че Кличко всъщност е момиче.

А това беше невярно. Повтарям – никога не съм си позволявал да обиждам човека Кличко. За боксьора – друга работа. Искам и на още нещо да обърна внимание за пореден път – той избягва системния допинг контрол. Крие се зад разни правила на немския боксов съюз. Но това са минали работи.

Основното е, че сега, по абсолютно просташки начин той си позволи да ме обижда лично. Ето това е Владимир Кличко – арогантен тип, който не се държи като световен шампион", казва Кобрата.