Кубрат Пулев: Хей и Фюри са лаладжии

Непобеденият на професионалния ринг българин Кубрат Пулев отговори подобаващо на атаките срещу него от страна на Дейвид Хей.

Британецът заяви в началото на миналата седмица, че Владимир Кличко няма как да загуби световната си титла на IBF срещу Кобрата.

Според него украинецът ще спечели поради две причини - защото е по-добър и защото се бие в Германия, където съдиите няма да допуснат да се стигне до изненада. Хей е категоричен, че единственият шанс на Пулев е да нокаутира Стоманения чук, което обаче не било по силите му.

"Дейвид Хей, както и Тайсън Фюри са едни лаладжии. Не са помислили преди да говорят. Те обичат много да се изказват и малко да правят.

Хей каза, че нямало как Кличко да загуби по точки, защото съдиите ще дадат победата на него. Да, неговите хора организират галата, всичко е от тях, но ще видим, времето ще покаже. Аз говоря малко, но на място", сподели пред БНТ Пулев.

33-годишният софиянец е категоричен, че има много предимства пред Кличко. Едно от тях е, че е по-млад с 5 години от украинеца.

"Предимствата ми са доста - по-млад съм и имам много други качества, които са по-добри от неговите. Чувствам се в перфектна форма. Подготовката мина отлично. Вече нямам търпение", каза още Кобрата, цитиран от "Тема:Спорт".

Сблъсъкът с Владимир Кличко е на 6 септември в Хамбург, като самият факт, че Пулев ще излезе в мач за световната титла по бокс в тежка категория вече го прави един от най-успешните спортисти в българската история.