КТБ стана генерален спонсор на Българската федерация по тенис

снимка: Булфото

Корпоративна търговска банка АД (КТБ АД) стана генерален спонсор на Българската федерация по тенис (БФТ) за 2014 г. в продължение на успешното си партньорство с федерацията и на дългогодишната си политика на корпоративна социална отговорност в подкрепа на българския спорт.

КТБ АД ще спомогне за провеждането на всички значими събития от спортния календар на федерацията, включително и на държавните турнири за юноши (младежи и девойки), мъже и жени.

Договорът за сътрудничество през 2014 г. на БФТ и КТБ АД е израз на желанието на двете институции да развиват българския тенис и да мотивират състезателите за още по-високи постижения в този успешен и атрактивен спорт.

През 2013 г. Корпоративна търговска банка АД беше изключителен партньор на Турнира на шампионките на Световната женска тенис асоциация WTA, който се проведе в България.

На него се съревноваваха осем от най-силните тенисистки за 2013 г. в света, а българските зрители получиха възможност да присъстват на събитие от световен мащаб. Благодарение на добрата организация, през 2014 г.

България е избрана за домакин на престижното състезание за трети път, а КТБ АД ще продължи традицията да бъде изключителен партньор.

Корпоративна търговска банка АД традиционно подкрепя българския спорт. Банката е генерален спонсор също и на Българската федерация по волейбол (БФВ), на Асоциацията на балканските атлетически федерации (АБАФ), на Българската спортна федерация за деца, лишени от родителски грижи.

Изключителна популярност придоби и дългогодишната инициатива на КТБ АД „Голям чек“ за стимулиране с парични премии на всички златни медалисти от европейски, световни и олимпийски игри.

Sporta.bg припомня че тениса се превръща в един от най-успешните ни спортове, които радват цяла България. Постиженията на Григор Димитров и Цветана Пиронкова от началото на годината впечатлиха всички българи и запалиха още повече деца в този спорт.