Кръв и хаос помрачиха велика боксова битка в Щутгарт (ВИДЕО)

снимка: twitter.com/WBSuperSeries

Крис Юбенк-младши триумфира в една от най-зрелищните битки в Световните боксови суперсерии. 28-годишният британец размаза Авни Йълдъръм от Турция, като го нокаутира още в третия рунд и грабна пояса на Международната боксова организация в суперсредна категория.

Галавечерта в Щутгарт обаче ще се запомни с масовото меле, което си спретнаха полудели фенове около ринга час преди началото на срещата. Десетки хора на първите редове влязоха в лют спор, след което между тях започнаха да прехвърчат по-сериозни искри. Стигна се до масов бой, включващ хвърчащи столове и други предмети. Няколко човека бяха разкървавени и изведени от залата. Кръв и хаос завладяха местата за медиите, където се развихри "битката". 

В крайна сметка мачът не бе отложен и британецът излезе на ринга срещу 26-годишния турчин. Йълдъръм падна в нокдаун още в първия рунд и там се забелязаха проблемите му. Той все пак се задържа на крака, но остана на тях само 3 рунда. Юбенк вкара невероятна серия от крошета и прави, които завъртяха главата на турчина, и след ляво кроше той се просна на земята и загуби битката. 

Това бе четвъртфинален двубой от турнира Световни боксови суперсерии. В следващия кръг Крис Юбенк-младши очаква победителя от битката между Джордж Груувс и Джейми Кокс.