„Крусибъл“ зове: О'Съливан и Робъртсън в беда

галерия:

снимка: worldsnooker.com

Двамата най-ефективни брейк-билдъри на Световното първенство по снукър Рони О'Съливан и Нийл Робъртсън определено изпитват проблеми за първи път в театър „Крусибъл“, след като изостават в резултата след първите сесии от четвъртфиналните им мачове.

Ракетата, който има само пет отпадания в 16-те си участия на тази фаза на шампионата на планетата, отстъпва с 3:5 на Стюарт Бингам. Двамата изиграха качествен първи сегмент от сесията и се оттеглиха на почивка при 2:2, след като О'Съливан бе направил сенчъри-та от 118 и 116, а Бингам бе отговорил със солидни серии от 64 и 75.

След паузата обаче започнаха пропуските и от двете страни, гарнирани с нетипични фаулове за толкова класни майстори на щеката – в един случай Бингам невнимателно бутна Кафявата топка при изпълнение на удар с удължителя, а Рони отговори моментално с вкарване на Кюбола.

Нервността в действията на Ракетата продължи и той размени ролите си с Бингам – преди Рони наказваше с високи точкови серии грешките на противника си, но сега Стюарт демонстрира повече концентрация и си заслужи аванс от 5:3.

О'Съливан ще бъде разследван за нарушение на правилата за втори път от Световната федерация в „Крусибъл“. В първи кръг той свали обувките си, защото го стягали, но предизвика повече усмивки, отколкото „гняв“ на ръководните фигури в снукъра. Сега срещу Бингам Ракетата постави кредата си на борда на масата, което е забранено от правилата и може да му донесе неприятности.

Подобни трудности имаше и Нийл Робъртсън, въпреки че увеличи сенчъри брейковете си в „Крусибъл“ на осем и водеше с 3:1 на интервала, но след него не спечели нито една партия и ще трябва да пренощува с пасив – 3:5 срещу Бари Хоукинс.

4139784

Гръмотевицата от Австралия дори реши да реализира безсмислена Червена в 8-ия фрейм, след като изоставаше със 106 точки, само за да си повъзвърне самочувствието. В крайна сметка пасив при 3:5 няма особено значение в двубой от четвъртфиналите, който се играе до спечелване на 13 от 25 максимум 25 фрейма.

По-рано днес Шон Мърфи се оттегли при равенство 4:4 срещу Антъни МакГил, а Джъд Тръмп се откъсна с 6:2 в резултата срещу Дин Дзънхуей. Двата мача продължават днес от 21 часа.