„Крусибъл“ зове: Мърфи почти безупречен срещу Хъл (ВИДЕО)

снимка: Tai Chengzhe

Световният шампион от 2005 година Шон Мърфи изнесе великолепна първа сесия на двубоя си от 1/16-финалите на първенството на планетата по снукър в шефилдския театър „Крусибъл“. Магьосника води със 7:2 в първия сегмент от мача срещу Робин Хъл, като предложи няколко наистина впечатляващи отигравания, които напомниха на стила му отпреди 10 години.

Мърфи изигра сесията почти съвършено, като единствено не можа да демонстрира умения с удължителя, правейки два пропуска с „хикса“. В отделните аспекти обаче той бе безмилостен и натрупа солиден аванс срещу Хъл, който обаче може да съжалява за резултата, защото не направи толкова много грешки, за да предизвика съдбата си – просто Мърфи бе „под пара“.

Магьосника наложи доминация и в ключови моменти от атрактивния дуел – той спечели три фрейма с игра по последната Черна топка, за да нанесе и психологически удари върху англичанина с финландски паспорт.

Драматично спечелените партии можеха да са и четири, но в деветия фрейм Мърфи пропусна да реализира последната Черна и позволи на опонента си да запише втори успех на сметката си. Шампионът от 2005 година направи един сенчъри брейк от 101, който към момента е най-ниската „стотица“ в „Крусибъл“ заедно с тази на Марк Алън срещу Райън Дей от вторник.

Дуелът между Мърфи и Хъл ще бъде приключен в четвъртък вечерта от 21 часа българско време, а днес вечерната сесия е посветена на Джъд Тръмп, който открива кампанията си срещу Стюарт Карингтън.