"Крусибъл" зове: 6 от 6 за О'Съливан?

галерия:

снимка: Monique Limbos

Световният шампион по снукър Рони О'Съливан е на път да влезе в пантеона на легендите в този спорт и да се изравни по брой титли в театър „Крусибъл“ с безсмъртните Стив Дейвис и Рей Реърдън.

В модерната ера на снукъра само трима майстори са печелили световната корона повече от 5 пъти – Дейвис и Реърдън имат по 6, а Стивън Хендри е лидер по този показател със седем. При положение, че Рони никога не е губил финал в Шефилд, има сериозни основания да се предполага, че той ще стигне до шестата си титла, която ще бъде и трета последователна.

„Нямам търпение да започне финала, ще бъде невероятно преживяване“, коментира О'Съливан, след като разпиля със 17:7 в полуфиналите Бари Хоукинс – човекът, срещу когото триумфира в миналогодишната битка за титлата.

„Ако някой преди три години ми беше казал, че ще се боря за трета поредна световна купа, нямаше да мога дори да го осмисля, никога не съм предполагал, че съм способен на такова нещо. Но не мога да си позволя да съм прекалено ентусиазиран още от сега, защото ми предстои още една битка“, каза Ракетата.

Благодарение на бързата си победа над Хоукинс, О'Съливан си заслужи допълнителен ден почивка, което ще му осигури предимство пред следващия си опонент – Нийл Робъртсън или Марк Селби.

4083666