Крушарски върна Сашо Станков в бг футбола

Александър Станков няма амбициите да става треньор на Локомотив (Пловдив). Това разкри самият той пред "Тема: Спорт", след завръщането си в българския футбол.

Станков ще бъде консултант по спортно-техническите въпроси на собственика Христо Крушарски.

"Ходих до Пловдив, запознах се с треньора Бруно Акрапович. Ще трябва да сложа малко повече ред, малко по-добра организация. Малко повече прозрачност в комуникацията между хората. Лека-полека трябва да се мисли за следващия сезон, да се гледат футболисти. Да се наблегне на българските млади момчета.

Общо взето, доста неща ще зависят от мен. Имаме договорка да помогна с каквото мога. В никакъв случай не съм дошъл, при евентуален провал на Акрапович, да ставам треньор. Такава е и уговорката ни - да не се спекулира с това нещо. Просто искам да помогна. Никога не съм крил, че имам два отбора на сърцето в България. Локомотив е единият от тях, а другия го знаят всички. Двубоят със Септември е много важен, за да има малко повече спокойствие. Първата среща с Левски бе важна за самочувствието.

По-реалната цел е отборът да се бори за Купата на България. За влизане в първата шестица ще е доста трудно.

Школата, в сравнение с периода, в който бях аз, има по-добри възможности за работа. По-добре е организирана. От периода, в който бях аз, има много голяма разлика в положителна посока", каза Станков.