Крушарски бави по няколко заплати и премии в Локо! Обещава да се разплати в паузата

снимка: SPORTA.BG

Футболистите на Локомотив Пловдив ще получат по 200 лева премия за равенството си срещу ЦСКА на „Лаута“ в събота. Толкова се полага по вътрешен правилник в клуба, където е записано, че за точка се дават по 200 лева независимо от съперника, което означава, че победата във всеки мач е оценена на 600 лева.

Играчите на черно-белите имат да получават по 4 бонуса – по 200 лева за равенствата си с ЦСКА, Дунав и Нефтохимик и по 600 лева за успеха над Локомотив Горна Оряховица. Това означава, че състезателите чакат по 1200 лева на калпак от бонуси. Ръководството на клуба е изплатило преди мача с армейците премията за победата над Верея от началото на пролетния дял.

На "Лаута" имат да взимат и по две заплати – за декември и януари, а в края на тази седмица дължима ще стане и тази за март. Уверението на клубните шефове е, че по време на паузата в първенството футболистите ще получат поне по една заплата и две премии.

В Локо Пд дължат на играчите и по 3 наема за квартирите им. Те също ще бъдат изплатени в близките дни. Въпреки финансовите затруднения ситуацията на ‘Лаута’ е спокойна и хората в клуба знаят, че ще получат парите си, без да се стига до излишни драми.

Кръг преди края Локомотив Пловдив се намира на пето място в класирането. Тимът обаче може да се придвижи с една позиция нагоре, както и да падне с една надолу. В момента черно-белите са с актив от 39 точки, с една по-малко от Черно море (40 т.) и две повече от Дунав Русе (37 т.). След паузата в първенството на Локомотив му предстои гостуване на Берое. Мачът в Стара Загора е на 1 април, събота, от 15:00 часа.