Кройф е разочарован от представянето на Холандия

снимка: Guliver/Getty Images

Йохан Кройф изрази недоволството си от играта на Холандия при равенството 1:1 с Турция. „Лалетата“ са на трета позиция в група А от квалификациите за Евро 2016. Бронзовите медалисти от Световното първенство в Бразилия изостават на пет точки от втория Исландия и на шест от лидера Чехия.

Клаас-Ян Хунтелаар успя да изравни в продължението на срещата, която се игра в Амстердам. По този начин нападателят на Шалке 04 спаси Холандия от трета загуба в евроквалификациите.

Кройф не спести критики към отбора и заяви, че представянето им е било под нивото на холандския футбол.

„Холандия игра ужасно срещу Турция. Нито един играч не направи това, което се изискваше от него. Защитниците подаваха на халфовете, а те им връщаха обратно топката. Футболистите с малко креативност контролираха играта. Това не е нещо, което искаш, а по този начин проблемите стават по-големи.

След като погледнем нивото на първенството и представянето на холандските отбори в Шампионска лига и Лига Европа, е ясно, къде стои националният отбор. Играем много слабо и се чудя кога най-накрая ще се събудим.

Основният проблем в Холандия е образованието на треньорите. Едно нещо е сигурно – нещата трябва да се променят. Отборът бе позор срещу Турция“, сподели Кройф.