Кроуфорд е най-добрият 6-и играч в НБА

снимка: БТА/AP

Звездата на Лос Анджелис Клипърс Джамал Кроуфорд е победителят в класацията на НБА за най-добър 6-и играч за редовния сезон в "лигата на извънземните".

Призът се връчва на най-добрата резерва в първенството, като гардът записа средно по 18.6 точки на двубой, превръщайки се в истинска искра от пейката за "ножиците", които звършиха сезона на 3-о място в Западната конференция.

Кроуфорд беше сред фаворитите за наградата и през миналия сезон, но тогава тя беше спечелена от Джей Ар Смит, който обаче записа слаб сезон и не получи нито един глас през настоящия сезон.

Конкуренцията за наградата беше жестока, след като гардът на Клипърс взе 57 първи места и общо 421 точки в класацията, а на второ място остана Таж Гибсън с 49 първи мета и общо 395 точки.

На трето място остана гардът на Сан Антонио Спърс Ману Джинобили, а топ 5 допълниха Маркийф Морис (Финикс Сънс) и Реджи Джаксън (Оклахома Сити Тъндър). 

Това е втора подобна награда за Кроуфорд, който стана най-добър 6-и играч през сезон 2009/10, когато беше част от селекцията на Атланта Хоукс. Така той повтори постижението на Кевин МакХейл, Рики Пиърс и Детлеф Шремф, които също са с по две статуетки.